A lányok, akik megmutatják, ételt rendelni jó! És nem csak pizzát!!!

A Foodography csapata három lányból áll, akik imádnak enni, főzni és persze fotózni. A lelkes kis társaság egy fotós, egy food stylist és egy újságíró triumvirátusa, akiket a közös szenvedélyük hozott össze, és szerencsére hamar meg is találták a tökéletes összhangot. Az étel szeretete a masni, ami összefogja a csapatot, és így lettek ideális tesztelői a Netpincér több mint 500 éttermet összefogó ételrendelő rendszerének. Megszokott pizzarendelés, vagy inkább egy egzotikus ázsiai, netán valami jó kis hazai? Elmesélik, miért jó rendelni és enni és rendelni és enni és rendelni és enni!

 

Évi, aki a kamera mögött áll

10 éve foglalkozom fotózással, mindig is tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Dolgoztam magazinoknak, modellügynökségeknek, divattervezőknek, multiknak, foglalkoztam reklámmal és filmezéssel is fotósként, így több szemszögből nyertem betekintést a szakmába. Plus size modellként is ismerhettek, folyamatosan feltűnök 1-1 magazin oldalain, a tévében, de villamosmegállókban is láthattok.

Mindig érdekeltek az aktuális trendek, mind a divat, mind az ételek szempontjából, ezért is örültem, amikor pár éve úgy igazán beindult a street food forradalom imádott városomban, Budapesten, és minden héten egy szuper új helyen kóstolhattam meg valami különlegeset.

A Foodography többi tagjához hasonlóan én is nagyon szeretek főzni és új ízeket kipróbálni, ezért is imádtam a Londonban töltött éveket. Itt aztán tényleg lehetőségem nyílt a saját ízlésvilágom megtalálására! A kedvencem most épp a friss zöldségekkel teli, korianderes, citromos, gyömbéres vietnámi kulinária, de szerencsére minden újdonságra is nyitott vagyok. És itt jön a legcsodásabb dolog az ételfotózásban: miután az aprólékosan beállított, kompozícióba helyezett ételről elkészült a tökéletes fotó, meg is ehetjük.Csak bírjuk ki addig.

És még egy érv, hogy kövessetek minket. Ha szeretnétek tudni, mit eszik egy curvy modell, aki vigyáz az alakjára, akkor is találtok szuper ötleteket!

 

Nóri, a food stylist és a Foodography fő ételkritikusa

Jelenleg lakberendezőként, szerkesztőként, és stylistként dolgozom, egyszóval nem unatkozom, ahogy a többiek sem a csapatban.

Szerencsés vagyok, mert kipróbálhattam magam számos területen: volt alkalmam dolgozni magazinos fotózásokon, videoklipekben, filmekben, könyvek szerkesztésében, illetve hosszú évek óta food- és catering stylinggal is foglalkozom, és mindegyiket ugyanannyira szeretem. Fontos számomra az alkotás, az önkifejezés és persze, hogy legyen mit enni. Az evésnél pedig csak egy jobb dolog van a világon, ha nem csak eszünk, hanem finomakat eszünk!

Már kisebb koromban is többször hozta úgy az élet, hogy magamnak kellett összeütnöm valamit – bocs, Anya, tök jól főzöl, csak néha valahogy hiányzott a türelem a főztödből… 😉 Akkor még volt időm, és rengeteg energiám, hogy önfeledten sürögjek-forogjak a konyhában, de ma már ez sokszor nincs így. Bár még most is elég sokszor főzök, azért van az úgy, hogy semmi kedvem, türelmem vagy épp időm a konyhában pepecselni. Na, persze enni attól még ilyenkor is kell…

Hogy ilyenkor hogyan hidalom át a problémát? Gép elé ülök, hogy valami csodás, gyors meglepi kajával jutalmazzam magam. A fakanalat ugyan nem én tartom ilyenkor, egy dologról azonban nem mondok le soha: hogy esztétikusan tálaljak.

Nálam nincs dobozból evés! Pedig nincs számomra gyűlöletesebb dolog a világon, mint a mosogatás. Csak zárójelben jegyezném meg, ilyen esetben sem én csinálom. Mert mire jó egy férfi a háznál? Vagy mire jó egy Petra a háznál… 🙂

 

Petra, az újságíró, ételtesztelő és mosogatólány egy személyben

Nehéz dolog megtalálni a helyünket egy csapatban, de szerintem nálunk mindenkinek sikerült. Eredetileg ugyan nem sok közöm volt az ételfotózáshoz, azon kívül, hogy szeretem az ételeket – a minestronétól a pacalig szinte mindent –, de Nórival és Évivel közös munkáink során nekem is fontos szerepem lett. Én irányítom a háttérmunkát, amikor fotózunk, közben pakolok és mosogatok, hogy ne fulladjunk bele a csetreszekbe, a végén pedig, hogy nekem is jusson kreatív feladat, írással segítem a munkát, hogy mások is megtudják, miket ettünk, mit tapasztaltunk.

Amikor nem a Foodography-s projekteken dolgozom, akkor az alábbi dolgok töltik ki az időm: marketinges matatás, újságírás, fotózások és forgatások, főleg a divat világában.

Én leginkább gondolatban imádok főzni. Pont amíg megy a tévés főzőműsor, vagy amíg letöltök egy szuperhasznos főzős appot, esetleg megveszek egy újabb szakácskönyvet… Aztán mikor arra kerül a sor, hogy főzzek, a rengeteg egyéb teendő után, inkább másfajta pihenésre fókuszálok. Van, akinek pihenés a főzés, én ilyenkor inkább a könnyen összedobható ételekre szavazok. Éljenek az olasz tészták és rizottók!

A szabadúszókkal kapcsolatban van egy tévhit: egész nap csak lézengenek, akkor kelnek, amikor akarnak, minden nap uszodába járnak, és mindig van idejük magukra főzni. Tulajdonképpen buli az életük. Hát… lehet, hogy ez másra igaz, ránk nem annyira. Olyan sok a munkánk, hogy általában két opciónk van: vagy elmegyünk a lányokkal valamelyik helyes kis étterembe, vagy rendelünk és nekünk a NetPincér vált be. Nóri is jól főz, de néha jól esik rendelni, ráadásul olyan szépen tálal, hogy úgy tűnik, mintha rendes lányok lennénk, és magunkra főznénk…

 

Tartsatok velünk és kövessétek a posztjainkat! Finom ételeket mutatunk be majd nektek, és reméljük, tudunk ötleteket adni nekünk ahhoz is, hogyan tálalhattok úgy, mintha nem is rendeltétek volna az ételt (ami egyébként nemrég még egy kedves futárfiú robogóján utazott), hanem ti magatok dobtátok volna össze!