Bujaság banánketchuppal – Amerikai kajaparádé

Bujaság banánketchuppal – Amerikai kajaparádé

Már nagyon vártuk ezt a hetet!! Tudjuk, hogy a NetPincér közösség egyik kedvenc étele a hamburger, és hát mi is imádjuk. Ez a kalóriagazdag igazság. Fel se tudnánk sorolni, hányfélét kóstoltunk már, de most egy vadiúj helyet teszteltünk, az All About Street Foodot!

Nagyon erős az étterem hamburgerekben és pastramikban is, úgyhogy nyilvánvaló, hogy mindkettőt ki kellett próbálnunk! Az első választásunk – igen, erre utal a cím – a Bujaság hamburger volt marhahús-pogácsával, edami sajttal, avokádóval és római salátával. Amitől viszont igazán megtetszett nekünk, az a bodzás ízesítésű, nálunk még kevéssé ismert, sűrű, karamellszerű Dulce de Leche krém, és a pikáns banánketchup.

Brittney
Kinek kell a festészet vagy a szobrászat? A Burgerkészítés az amerikai művészet!

Nagyon viccesnek tűnt, az amcsik meg amúgy is egy csomó vad dolgot esznek (ld. sós mogyoróvaj és jam). Jó hír, minden elsőre vadul hangzó dolog nagyon szépen belesimult a hamburgerbe. Leginkább a banánketchupot lehetett kiérezni az ízkavalkádban, de ez nagyon jól jött! Megédesítette a burgert, mégsem volt annyira durva, mint például az ananász az egyik magyar kedvencen, a Hawaii pizzán. Ami egyébként szintén lehet jó, de hát édes – ez van.

A húspogácsa medium rare volt. Aki ettől ódzkodik, készüljön fel rá lélekben előre. Egyébként nagyon finom, omlós. Nagyon sokat dobott az összhatáson a szájban szétolvadó avokádó is, amit csirkés szendvicsekbe is tehettek bátran. A coleslaw egy kicsit semleges volt a markáns ízvilágú hamburger mellett – szinte teljesen elnyomta szegényt. Egy kis borssal fel lehet még dobni, ha szeretitek, mert amúgy szuperül passzol az amerikai ételekhez, mondjuk tény és való, hogy nem ehhez a hamburgerhez a legideálisabb. A burger chips igazából ráadás volt, mert nem bírtunk magunkkal… De ha páros rendelésben gondolkodtok, egy-egy adag krumplit és coleslaw-t bőven elég elfeleznetek két hamburgerhez.

Brittney
Amerikában négy halmazállapotot ismerünk: folyékony, szilárd, légnemű és chips. Chips formában pedig minden jobb!

A pastrami talán sokaknak még ismeretlen, úgyhogy eláruljuk, mit is takar az All About Street Foodnál! Két napig pácolják a marhaszegyet, amelyet plusz két nap szuvidálás, majd négy órán keresztül történő fűszerkérges párolás után szeletelnek a rozsos, puha, könnyű ciabattába. Ejtsd: csábáttá, ha valaki még nem ismerné ezt az isteni kis bucikát. 😉 Mi a Kansas city style pastramit választottuk, ami a sok-sok húson és a ciabattán kívül mézes mustárt, konfitált fokhagymát, hagymakarikát, és füstölt sajtot rejt.

Nórit persze levette a lábáról a szendvicsbe rejtett sült hagymakarika, amit bármikor, bármilyen formában imád. A mézes mustár is szépen belesimult a szendvicsbe, ezt a kombinációt valószínűleg sokan szeretik. És pont erre a szószra/pácra jellemző, hogy túl markánsra sikerül, és magára állítja a rivaldafényt, úgyhogy nagyon örültünk, hogy itt nem így volt! A húspácban volt még koriandermag is, ami nagyon feldobta. Kicsit intenzívebb, mint a mustármag, de ti is használjátok bátran, akár pirítva, salátán is, de fűszerolajba is fokhagyma, chilipehely és bors mellé.

Brittney

Remélem, ha egyszer eljegyeznek, azt hagymakarikával teszik!

A mai zeneajánlónk jön most, mert egy kicsit mindannyian Americano-k lettünk ettől a kajától!

Desszertként New England-i almás pitét választottunk, és egy bőven elég is volt. Hiába nem túl nagy szelet, azért laktató. Igazi nosztalgiasüti! Vékony, omlós tésztával (persze hogy vékonyabb, mint a nagyié), amit izgalmassá tett a tetejére szórt pirított mandula, és csinossá a porcukor. Ezzel csak óvatosan, nehogy elszabaduljanak a centik! 😉

Kedves Ínyencek! Ne felejtsétek!

A NetPincérnél elindult a 80 nap alatt a Föld körül játék. Már csak kilenc hetetek van minél több nemzet konyháját kipróbálni! Két hetenként is értékes nyeremények várnak rátok, egyébként a fődíj pedig egy egzotikus utazás. Részletekért kattintsatok ide! Kényeztessétek magatokat, és lakmározzatok!

Csók, Petra

Ennél egy jó hamburgert?

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Kosik Petra
A Foodography trió egyik tagja. K-pop és amerikai rock fan (éljen a '70-es évek!), tésztaimádó, Jane Austen olvasó és főzőműsor néző, aki imádja az apró cukiságokat és hisz abban, hogy desszertnek mindig van hely.

foodography    |    Facebook    |    Instagram

Hozzászólások

comments