EMLÉKSZEL 1999-RE? MI IGEN!

EMLÉKSZEL 1999-RE? MI IGEN!

Csodás év volt 1999. Izgatottan vártuk az ezredfordulót. Éppen tanulgattuk mire való az internet, és rájöttünk, hogy ételrendelésre mennyivel jobb, mint a telefonálgatás. Most megmutatjuk nektek, mi minden tette még emlékezetessé a XX. század utolsó évét!

1. Elindult a NetPincér, Magyarország első online ételrendelő szolgáltatása. A világszinten is úttörő ötlet kollégiumi vállalkozásból néhány év alatt piacvezető platformmá nőtte ki magát, mára pedig több mint 600 éttermi partnerrel napi 10 ezernél is több rendelést szolgál ki!

2. Megjelent a Red Hot Chilli Peppers egyik legsikeresebb lemeze: a Californication.

3. Magyarország csatlakozott a NATO-hoz.

4. Létrejött az Euró. Elsőként csak elszámolási devizaként, majd 2002-től valós fizetőeszközként vezették be azzal a tervvel, hogy hosszú távon ez lesz az Európai Unió összes tagországának közös pénze.

5. 12 évnyi sugárzás után megszűnt a Szomszédok című teleregény.

6. Az RTL Klub levette műsoráról a rendkívül sikeres Dragon Ball rajzfilmsorozatot.

7. Magyarországról is jól látható volt a teljes napfogyatkozás augusztus 11-én. Több százezer ember utazott a Balatonhoz, hogy a tó partján élje át ritka égi jelenséget.

8. Bevonták az 50 fillérest. Ez volt az utolsó 1 forintnál kisebb értékű fizetőeszköz Magyarországon.

9. Leégett a régi Budapest Sportcsarnok. A 80-as és 90-es években számos világsztár koncertjének, és sport világeseményeknek otthont adó legendás BS helyén 2003-ra épült fel a mai Papp László Sportaréna.

10. Az amerikai Fox csatorna bemutatta a rendkívül sikeres Family Guy animációs sorozatot.

11. Megjelent a Napster, a világ első tömeges zeneletöltést szolgáló platformja. A szolgáltatást azonnal támadni kezdték a nagy zenekiadók. A kezdeti sikerek és alig 2 évnyi működés után 2001-ben az oldalt eredeti formájában leállítottak. Azonban az mp3 forradalom ekkor már megfékezhetetlen volt, vagyis a Napster a digitális zenepiac elindítója.

12. A világ Y2K lázban égett. Részben jogosan attól rettegtünk, hogy a 2000-es év dátumformátumára nincsenek felkészítve a világ számítógépei, és félő volt, hogy az új évezred beköszöntével az éppen lábra kapó digitális forradalom egy nagy hibaüzenettel szakad meg. Ezért a nagy cégek és nemzetközi szervezetek több mint 300 milliárd dollárt költöttek a szoftverek és szerverek átalakítására.

13. Megszületett SpongyaBob Kockanadrág a Nickelodeon csatornán.

És te mire emlékszel még 1999-ből?
Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 20 éve segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1000 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments