Ételek, amelyek sosem romlanak meg

Ételek, amelyek sosem romlanak meg

A hűtő réme a megromlott étel. A legnagyobb gond, hogy ha csak nincs valami lefagyasztva biztosan megromlik előbb utóbb. Van viszont néhány olyan élelmiszer, amelyet akár évszázadokra is elraktározhatunk, ehető marad!

Persze mindent lehet úgy tárolni, hogy ehetetlenné váljon, a következő nyolc élelmiszer vagy étel alapanyag szinte a végtelenségig eltartható. Ez nem csak azt jelenti, hogy nem romlanak meg, hanem azt, hogy az ízük és állaguk sem változik meg.

Méz

A jó minőségű méz legalább olyan tartós, mint amilyen édes. Akár a végtelenségig is tárolható. Persze a színe megváltozhat, és az állaga is kristályossá válhat, de ezen könnyen segíthetünk egy kis melegítéssel. Úgyhogy ha régi mézet találunk a polcon, nem kell kidobni. Semmi baja.

Rizs

A rizs rendkívül változatos, és emellett örökös. Ha képesek vagyunk száraz helyen tárolni, hosszú évek múlva is megfőzhető, és jóízű marad. Van, akik a rizst fagyasztóban tartja! De erre nincs szükség.

Fehér ecet

Ha napfénytől elzárva, zárt üvegben tároljuk, az ecet sem tud megromlani, és évtizedeket is kibír, hogy aztán salátán, vagy páclében végezze.

Tömény szesz

Akár koktélhoz, akár főzéshez használnák a narancslikőrt, a rumot vagy a vodkát, nem kell attól tartanunk, hogy megromlanak. A korral esetleg veszítenek az aromájukból, de ha hűvös, sötét helyen tároljuk, zárt üvegben őket, soha semmi bajuk nem lehet.

Vanília kivonat

Ha sikerül jó áron hozzájutni, vigyázzunk a vanília esszenciára, mert sokkal finomabb mint bármilyen aroma. És sokkal tartósabb is. Ha hűvös helyen tároljuk, az állaga sem változik meg, és soha nem romlik meg.

Cukor

Akár fehér, akár barna, akár kristály, akár por a cukor sosem romlik meg, és ez annak köszönhető, hogy a baktériumok nem tudnak vele mit kezdeni. Az egyetlen probléma, hogy képes szikla keménységűvé összeállni, rossz tárolás esetén. Ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy száraz helyen tároljuk.

Kukoricakeményítő

Sok háztartásban kedvelik, mert szószok és krémek tökéletes sürítőanyaga. Ha szárazon tartják, hosszú évekig használható.

Legyen sima asztali, vagy jódozott, kóser vagy tengeri só, a só a legtartósabb konyhai alapanyag. Szó szerint örökké használható marad!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 20 éve segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1000 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments