Ezekért a filmekért rajongtunk 18 éve!

Ezekért a filmekért rajongtunk 18 éve!

Amikor 18 éve megjelent a NetPincér, az online ételrendelés újdonság volt! A filmnézés lényegét viszont még a szalagos VHS kazetták jelentették. Emlékeztek még a kazetta tokokkal zsúfolt videotékákra? Mi imádtuk őket!

Most visszaemlékezünk néhány igazán népszerű filmre a NetPincér indulásának évéből. Nektek melyik esne jól? Mutatjuk mit válasszatok hozzá!

1. Harcosok klubja – Egy kosár csípős csirkeszárny

Brad Pitt és Edward Norton ebben a filmben mutatták meg, hogy milyen mélyre kerülhet az ember, ha nem változtat időben az életén. Könnyen vérontásig fajuló vitába keveredhet, önmagával.

2. Amerikai szépség – Profiterol

Sam Mendes filmjében Kevin Spaceytől tudhattuk meg, milyen is a kapuzárási pánik, meg hogy milyen riasztó is, ha 50 évesen jövünk rá, hogy a viszonylagos jóléttől még nem leszünk boldogok.

3. Mátrix – Sashimi bento

A Mátrixot nem kell magyarázni. A mátrixot nem is lehet magyarázni. A Wachowski fivérek a valóságról és annak megkérdőjelezéséről tettek le scifi mérföldkövet, amelyet még saját maguknak sem sikerült meghaladni.

4. Halálsoron – Bárány kebab

Stephen King írásai hiába csodásak, ritkán sikerül őket mozgóképes mesterművé faragni. A Halálsoron azonban üdítő kivétel. Borzongató, felemelő, és 18 év távlatából, többször újranézve is titokzatos maradt.

5. Amerikai Pite – Chillis hot-dog

Aki még nem múlt el 18 éves, annak fontos lehet, hogy mihamarabb gondoskodjon a szüzessége elvesztéséről. Az amerikai pite négy főszereplőjének legalábbis ez volt a legfontosabb. Még mindig lehet rajta nevetni!

6. Tágra zárt szemek – Spagetti alle Vongole

Az életben is házaspár Tom Cruise és Nicole Kidman, Stanley Kubrik elképesztő rendezésében fedezték fel a saját morális határaikat egy időnként hátborzongató éjszakai kaland keretében. Szigorúan 18 éven felülieknek.

7. Hatodik érzék – Húsleves

Ez az a film, amit egyszer kell megnézni, mert ha végetért, másodszor már nem tud ugyanolyan rejtélyes lenni. Persze megnéztük másodszor és harmadszor is a szellemekkel beszélgető fiú és Bruce Willis kalandját. És maradt felfedezni való.

8. A múmia – Chilli és tortilla chips

Ez volt az év igazi, nyári popcorn mozija. Kaland, románc, izgalom, rejtély és harc az ősi erőkkel. Brandan Fraser karrierje itt kapott szárnyakat. És bár hamar derékba is tört, ezt a filmet nem kell szégyellnie. A folytatásait viszont ne erőltessük.

9. Az álmosvölgy legendája – Tiramisu

Tim Burton fogta a régi amerikai legendát, és őrületesen kicsavarta. A fej nélküli lovas utáni nyomozás főszereplője az rendező szerint kihagyhatatlan Johnny Depp volt, akit akkor még nem untuk meg.

10. Star Wars I. rész: A baljós árnyak – Pad Thai

Akár szeretjük ma az előzmény trilógiát, akár nem, ez a Star Wars saga része. Az Anakin Skywalker felemelkedését, bukását, terrorját és halálát taglaló scifi legendát minden hibája ellenére minden korosztály őrült izgalommal várta 1999-ben. És igazság szerint mindegy volt, csak legyen végre új Star Wars film!

További említésre méltó címek 1999-ből:

Kegyetlen játékok

A tehetséges Mr. Ripley

Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat

Sztárom a párom

Blairwitch Project

A John Malkovich menet

A Thomas Crown-ügy

007 – A világ nem elég

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 20 éve segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1000 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments