Ezt ajánljuk, ha a tequila már megvan – Kalandozások a mexikói konyhában

Ezt ajánljuk, ha a tequila már megvan – Kalandozások a mexikói konyhában

Rendszeresen találkozunk egy ebédre és fotózásra a lányokkal – ez már azelőtt is így volt, hogy a Foodography megalakult volna. Október közepe van. Most még nem árasztott el mindent a sütőtök, viszont már kellőképp hűvös van ahhoz, hogy kívánjunk valami meleg, házias, fűszeres ételt. Így adta magát a mexikói konyha, ami ősszel is tökéletes választás!

Egyszóval, be is támadtuk a NetPincér oldalát, ahol az All American Food kínálatban hamar rá is leltünk a tökéletes mexikói kínálatra. Az veletek is úgy van, hogy sosem akkor rendelitek a kaját, mielőtt még éhesek lennétek? Ugye, ugye… Mi is pont így vagyunk ezzel. Mikor már kopog a szemünk az éhségtől, és gyakorlatilag hajszál választ el minket az éhhaláltól, na akkor jut eszünkbe, hogy rendelni kéne… Szerencsére élve megértük, hogy megérkezzen a kaja, így született az alábbi ajánlónk, próbáljatok ki mindent, ami csak megtetszik! 😉

A kukoricakrémleves alap volt, mert passzol a mexikói hangulathoz, meg amúgy is szoktuk rendelni. Szeretjük összehasonlítani, hogy a különböző helyeken hogyan készül el ugyanaz az étel. Örömmel jelentjük ki, a leves a képzeletbeli dobogó felső fokára pattant! Ízletes volt, fűszeres, és érezni lehetett benne a kukoricaszemeket is, mert nem volt teljesen krémes. Ahonnan mi rendeltünk, ott chilis verzióban készítik, és az volt benne a szuper, hogy úgy hozta a pikánsságot, hogy közben nem veszítettük el tőle az ízérzékelő képességünket és nem is kellett lejjebb csavarnunk a fűtést. 😉

Bandida

Chilitől minden jobb lesz. A leves és a csók is!

 

Nórit a Lime and beef burrito felé húzta a szíve. Szerinte burrito nélkül nincs mexikói kajálás. Egyébként meg szerintünk sem. Mikor kérdeztük, hogy mit enne, azt mondta „tacotacoburritoburrito”, mint egy rendes South Park fan. És amúgy tök jó választás volt: sok husi volt benne, karakteressé tette a friss lilahagyma, és úgy összességében nagyon szuper volt a fűszerezése. Ár – érték arányban egyébként nagyon megéri ez a „kis” csomag, amit akár el is lehet felezni valakivel, ha levest is rendeltek. Nóri tippje, hogy ha már tálaltok, és figyeltek a részletekre, akkor egy kis aprított zöldfűszer (petrezselyem, koriander, snidling) csak jót tesz szinte minden ételnek a krémlevestől a burritóig.

Ez volt az a pont, amikor úgy éreztük, most nagy szükségünk lenne egy kis tejfölre az ételekhez. Jó magyaros szokás, és illik a mexikói kulináriához is! Úgyhogy leszaladtam a sarki marketbe, ahol nem csak ezt, de még egy Vili nevű srácot is találtam. A frissen vásárolt kókuszát szerette volna azonnal feltörni és elfogyasztani. Miután a boltosok nem tudtak neki kalapácsot és fúrót adni (tök meglepő), felhívtam magunkhoz, ahol igazi MacGyverként egy kenőkéssel, egy multifunkcionálisnak bizonyuló evőpálcikával és egy húsklopfolóval sikerült megoldania a helyzetet. Ez lett végül a desszertünk, ami ugye Mexikótól nem is áll olyan távol, de ne szaladjunk ennyire előre!

Bandida

Jó tudni, hogy húskopfoló és a nyers erő nem csak Mexikóban old meg minden problémát.

Én egy laza Chili con carnét adtam a kosárhoz sült burgonyával, fűszeres tejföllel, reszelt sajttal – ez mind egy pakkot alkotott –, de azóta sajnos lekerült a menüről. Biztos változtatáson megy át az étel, mert amúgy szerintem alap a mexikói kínálatban! 😉 A chili fűszerezése kicsit szokatlan volt, és leginkább az indiai ételek világát idézte. A sült burgonyát zseniálisan ízesítik: ez nem egy basic hasáb, hanem egy steak verzió. Ha felcsigáztunk benneteket, akkor ezt megtaláljátok a köretek között.

Évi választása a vega quesadillára esett (arra, ami Torrero néven fut). Évi imádja a zöldségeket és igen, még egy plus size modellnek is oda kell figyelnie az alakjára! 😉 Végül arra a véleményre jutott, hogy az ő ízlésének kicsit roppanósak a zöldségek, de aki szereti a resch, friss hatást, annak be fog jönni. Padlizsán, cukkini, saláta, kukorica is van benne, és picit édeskés az összhatás, amit a padlizsán keserűsége jól ellensúlyoz. Aki szereti a hagymát hagymával enni, az egy kis nyers, aprított vöröshagymát szórjon még rá, aki pedig a tejfölért rajong, annak is hajrá, ahogy korábban már említettük.

Bandida

Torrero – extra „r”-rel, mert extra ropogós.

A főételek mind elfogytak. Az ebédet meg megédesítette Vili jóvoltából a friss kókusz (helló, Vili, innen a távolból!). Most, hogy ezeket a sorokat írom, és a képeket nézetem, arra jutottam, hogy elég jó kis munkánk van, leszámítva, hogy amint elkezded nézni a képeket, újra megéhezel… Ti melyiket próbálnátok ki azonnal? 😉 Amíg megvan a döntés, küldünk egy kis aláfestő zenét:

 

Kedves Ínyencek! Ne felejtsétek!

A NetPincérnél elindult a 80 nap alatt a Föld körül játék. 10 hetetek van minél több nemzet konyháját kipróbálni!

Két hetenként is értékes nyeremények várnak rátok, egyébként a fődíj pedig egy egzotikus utazás. Részletekért kattintsatok ide! Kényeztessétek magatokat, és lakmározzatok!

Csók, Petra

Ennél egy jó tacot?

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Kató Tamás

Hozzászólások

comments