Hogyan védheted jól a környezetet? Az Ökológiai Művelődés Alapítvány megtanítja neked

Hogyan védheted jól a környezetet? Az Ökológiai Művelődés Alapítvány megtanítja neked

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés manapság igencsak divatos hívószavak, amikre sokan felkapják a fejüket. Tegyük rögtön hozzá, hogy teljes joggal: jelenleg számtalan, a civilizációnkból adódó ökológiai katasztrófával nézünk szembe és a helyzet a hőmérséklettel együtt, egyre fokozódik. Éppen ezért nem árt, ha megnézzük, hogyan állhatnánk át bolygókímélő üzemmódra. 

Egy-egy nagyobb hírverést kapó természeti katasztrófára mindenki felkapja a fejét, hiszen a hatalmas médiaérdeklődésnek köszönhetően senki sem vonhatta ki magát alóluk. Azonban ahogy megnéztünk egy újabb tűzvészről szóló tudósítást, rögtön tovább is lépünk a problémán. 

Adakoznál a NetPincéren keresztül? Elmondjuk, hogyan tedd. 

Ugyanúgy megvesszük a műanyag palackos ásványvizet, ugyanúgy elkerüljük a szelektív kukákat, ennek tetejében pedig egyre többet halmozunk fel a szükségtelen fogyasztási cikkekből, ráadásul sokszor még a háztartásunk széndioxid-kibocsátására sem vagyunk tekintettel.

Pedig a közösségekben nagy erő rejlik

Erre jött rá az Ökológiai Művelődés Alapítvány, akik azt tűzték ki működésük céljául, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés és a környezetvédelem, valamint a fenntartható fejlődés komplex rendszerére. Mégpedig egy élhető, lélegezhető, tiszta bolygó érdekében, így ha az alapítvány virtuális étlapjáról rendelsz, ehhez a küldetéshez járulhatsz hozzá.

Ennek érdekében és a küldetésükkel összhangban szerveznek olyan programokat és képzéseket, ahol a résztvevők az életkoruknak és az előzetes ismereteiknek megfelelően sajátíthatják el azokat a hasznos tudnivalókat, amikkel megóvhatják a Földet a további katasztrófáktól.

Kiknek segít az Ökológiai Művelődés Alapítvány?

Célközönségüket tekintve, egyaránt szólnak a szűkebb és tágabb környezetükért tenni akaró vállalatokhoz céges fenntarthatósági családi napok, valamint vállalati önkéntes napok szervezésével. Egy-egy ilyen alkalmon például a munkatársak közös erővel fákat-bokrokat ültetnek, vagy rendbe tesznek egy elhanyagolt területet.

Ugyanakkor azok képzésére is nagy gondot fordítanak, akikre a következő generációk nevelése van bízva: a szülőkre, óvónőkre és óvodai gondozókra is. Olyan tudást adnak át nekik, amellyel már egészen kicsi koruktól kezdve, környezettudatos szemlélettel tudják nevelni a gyermekeket.

Akiket olyan programjaikkal szólítanak meg, mint például az ÖKOOVI, az Ökofeszt Környezetvédelmi Világnap, az Életrevaló Öko-gyerektábor és az ÖKO-Sziget. Ezeken az interaktív eseményeken a gyerekek tapasztalhatják meg első kézből, mit tehetnek ők a saját szintjükön a környezetvédelemért, mindig egy-egy kiemelt témára – például a kihalófélben lévő méhekre vagy a tiszta vízre fókuszálva.

Ezeken az alkalmakon természetesen nem az ismeretek száraz átadása zajlik, hanem játékos, kreatív módon, például rovarhotel építésével, a méhek beporzó tevékenységéhez szükséges eszközök elkészítésével és persze informatív sétákkal a természetben.

Ha számodra is szimpatikus ez az edukatív munka, akkor támogasd te is az Ökológiai Művelődés Alapítvány működését a jótékonysági szervezet virtuális étlapjával, ahol olyan ínyencségek közül válogathatsz kedvedre, mint a Kolibri kedvence, Maja rózsalekvárja, Kisvakond csemegéje, Mézengúz virágporos desszertje, Dinó óriás tálja vagy a Brumi maci lépes csodája.

Ezeknek a csomagoknak a megvásárlásával nemcsak a szülők és óvónők képzéséhez járulhatsz hozzá, de a főként általános iskolás diákokhoz szóló, ÖKO-Sziget rendezvény tematikus megrendezéséhez is. Segíts a NetPincérrel együtt az alapítványnak és rendelj bátran a virtuális étlapról! Végső soron, a fenntartható fejlődés és az egészséges bolygó a cél.

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér 1999 óta gondoskodik az éhes emberek kiszolgálásáról, rendeléseket a NetPincér.hu weboldalon és applikációkon keresztül is le lehet adni. Az eredetileg magyar alapítású cég mára már a németországi központú nemzetközi anyacég, a Delivery Hero hálózat tagja, melynek leányvállalatai 40+ országban vannak jelen. A NetPincérhez csatlakozott 2018-ban a pizza.hu és ugyanebben az évben indítottuk el saját ételfutár szolgáltatásunkat is NetPincér GO néven. A NetPincér jelenleg 800+ településen érhető el hazánkban, a NetPincér GO szolgáltatási körét pedig az elmúlt napokban is bővítettük, így már 27 városban vagyunk jelen saját futárszolgáltatásunkkal. Rendelőink összesen több, mint 2500 partnertől választhatnánk már: legyen szó egy finom reggeliről, kiadós ebédről, egy kis pékáruról vagy akár a heti élelmiszerbevásárlásról. 2020. január 1-től a vállalat 100%-ban karbonsemlegessé vált, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy a NetPincér felületén keresztül alapítványok támogatására is lehetőség van. A NetPincér felületén jelenleg az alábbi szervezeteket lehet támogatni: Élelmiszerbank Egyesület / Közösségi Erdőkért Alapítvány / Magyar Ifjúsági Vöröskereszt / Mosoly Alapítvány / Ökológiai Művelődés Alapítvány / Vigyél Haza! Alapítvány

Hozzászólások

comments