JÓ EBÉDHEZ SZÓL: MAGYAROS SLÁGERKAJÁK

JÓ EBÉDHEZ SZÓL: MAGYAROS SLÁGERKAJÁK

Nem fér hozzá kétség: reneszánszukat élik a magyaros fogások. Alább szerettük volna körbejárni, mégis melyek azok a magyaros ételek, amelyeket bárhol, bármikor szívesen megrendeljük. Bónuszként egy-egy tuti tippet is adunk nektek, hogy kínálatunkban mely éttermeknél keressétek a legfinomabb hazai ízeket.

Újházi-tyúkhúsleves

Az ebédet levessel illik kezdeni, az egyik megunhatatlan kedvencünk pedig mi is lehetne más, mint az Újházi tyúkhúsleves! A zamatos tyúkhússal, aprólékkal, sok zöldséggel gazdagított leves Újházi Ede színésznek köszönheti a nevét, aki a mai Gundel elődjében, a Wampeticsben volt törzsvendég, a szakács pedig az ő szája íze szerint készítette el ezt a legendás levest. Hát, mit ne mondjunk, volt ízlése a jó öreg Edének!

Budapesten többek között a Hasmacska kínálatából rendelhettek Újházi tyúkhúslevest, csigatésztával!

Jókai-bableves

Ha már leves, nem mehetünk el szó nélkül a nehézsúlyú magyar versenyző, a Jókai-bableves mellett sem. Természetesen Jókai Mór íróról kapta a nevét – bár igaz, hogy Jókai szerette a bablevest, ma ismert változata Gundel Károly 1937-es szakácskönyvében jelent meg ezen a néven. Mi kizárólag csülökkel, csipetkével, tejföllel és egy kevés ecettel ajánljuk!

Ha egy igazi, hamisítatlan csülkös Jókaira fáj a fogatok, rendeljetek a Kiskuktától!

Töltött káposzta

Akár a káposztalevélbe tekert, akár a szabadon úszkáló húsgombócok hívei vagytok, a töltött káposztát nem lehet nem szeretni. Erdélyben „takart” káposzta néven fut, és mi sem csodálkozunk, ha nem tudtok belőle eleget burkolni…

Varázsoljatok karácsonyi hangulatot a nyár közepébe, és örvendeztessétek meg a családot egy töltött káposztával a Trattoria Za-Za felhozatalából!

Paprikás csirke

A csirkepaprikásnál egyszerűbben értelmezhető étel talán kevés létezik, viszont annál bonyolultabb igazán jól elkészíteni. Ugyan csak a negyedik a leggyakrabban említett magyaros ételek listáján (szoros versenyben a túrós csuszával), nyáron rendkívül népszerű, főleg a családdal együtt töltött vasárnapi ebédeken.

Ha nektek is meghozta az étvágyatokat ez az igazi nyári sláger, rendeljétek meg a Jófalat Étkezde konyhájából!

Somlói galuska

Desszertnek Magyarország kedvenc süteményét, a somlói galuskát választottuk. Az édességnek jól dokumentált történelme van: az 1950-es évek végén a Gundel étterem legendás főpincére, Gollerits Károly találta ki, viszont Szőcs József Béla cukrászmester valósította meg, amellyel az 1958-as brüsszeli világkiállításon elsöprő sikert értek el. Nevét a fóti Somlyó dombról kapta, ahol a cukrászmester élt és dolgozott.

Meg nem erősített forrásaink szerint a Lacipecsenyében kiváló a somlói. Próbáljátok ki!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments