Kulináris gondolába ültünk a pizzahét alkalmából!

Kulináris gondolába ültünk a pizzahét alkalmából!

Mit tippelsz, melyik az az étel, amelyikből a legtöbbet rendeli a NetPincér lelkes és nagyon éhes közössége? Igen, így van, a PIZZA! Ezen a héten mi is belevetettük magunkat a pizzakóstolásba, mert e nélkül nem lehet teljes a világkonyhák közötti kalandozás. Eláruljuk, mi miket rendeltünk!

Friss és finom pizzák az asztalon.

A pizza tesztelésünk ropogós alanyai a Trattoria Venezia sütőjéből kerültek ki, és eláruljuk, a névadás nem csalóka: tényleg igazi, olaszos pizzát fog kapni, aki tőlük rendel. Mostanra szerencsére bennem is lecsengett a nyári, toszkán pizza-túladagolás élménye, úgyhogy újra jó szívvel böngészek a NetPincéren! Ha valakit érdekel, az egyik legjobb pizzát Luccában ettük, ami egyébként is egy rettentő cuki város, és ez a szeletes hely az éhes emberek egyik kedvence, a fallal körülvett városrész szívében. A neve pedig Felice, vagyis boldogság, és ez szerintem mindent elárul róla. Na de vissza a rendeléshez, ami egyébként – remélem, nem lövök le poént – hasonlóan jó lesz! 😉

Don Ravioli

Minden nemzet máshogy csinál pizzát: a mexikóiak csípősen, az amcsik ketchuposan az olaszok pedig jól.

Évi az étteremről elnevezett, úgyhogy valószínűleg specialitásként számon tartott Venezia pizzára szavazott, és nagyon jól tette! Ez volt mindhármunknál a befutó, ha lehet győztest hirdetni a pizzáink között. Tejföl, vargánya gomba, articsóka, szárított paradicsom és pármai sonka koronázta meg a vékony, ropogós tésztát. Az articsóka és a szárított paradicsom savanykás volt, de istenien passzolt a sonkához és a puha vargányához. Nem is szaporítom a szót, ha egyvalamit próbálsz ki innen, ez legyen az – nézd, milyen csábító!

Trattoria Venezia pizza pármai sonkával, vargánya gombával, tejföllel, articsókával.

Az én választásom a Pizza Rustica volt, mi más! A tésztákról szóló cikkben már meséltem róla, hogy a legbiztosabb döntés számomra a szalámis pizza. Márpedig ez ilyen volt, gombával, gorgonzola sajttal, sült paprikával, és naná, hogy pikáns szalámival. Ha össze kéne foglalnom egy szóban az összhatást, azt mondanám: lecsós. Nem csak én mondom, hanem Évi és Nóri is, szóval tényleg. Nekem nagyon ízlett, mert szeretem a magyaros hatású pizzákat – állandó kedvenc a májas ragus pizza is egy másik NetPincér étteremből. Az egyetlen apró negatívum, ha lehet ilyen, hogy a gorgonzola jelenléte nem volt túl markáns – aki nagyon szereti, kérjen rá extra adaggal! 😉

Don Ravioli

Brit tudósok szerint ha hasznosítani tudnánk baráti körök passzív-agresszivitását a „kié legyen az utolsó pizza szelet” kérdés körül, megoldódna az energiaválság.

Pizza Rustica gorgonzolával, szalámival, gombával és sült paprikával

És ha már itt vagyunk, elárulom, hogy engem mi szomorít el, ha pizzáról van szó: a sült krumpli és a virslikarika, mint feltét. Márpedig ez az új olasz trend, amit nem tudom, hogy a turisták igényeltek-e, vagy a helyiek vágytak valami kulináris vérfrissítésre, de nekem személy szerint összeszorult a szívem tőle. És a gyomrom. Szóval, ha lehet, kerüld azokat a helyeket, ahol ilyet árulnak. (A nutellás foccacciával még kibékülök.) Nóri persze nem választott ilyen extrém ételeket, de nem is nagyon volt lehetősége rá az étlapról. Így az ő tányérjára egy Fumé pizzára került, amin volt füstölt sajt, parmezán, pancetta és speck  – szóval kétféle hús is. Imádás! Igazi klasszikus, semmi bonyolítás, mégis csodás az íze – a ruccolát meg csak úgy ráadásként fogyasztottuk, mert isteni. Beszéljen helyettem a fotó, ha ez nem győz meg benneteket, akkor semmi!

Don Ravioli

Fényképekkel könnyű bárkit meggyőzni. Bírókat, rendőröket… Inkább ízlelj!

Fumé pizza füstölt sajttal, parmezánnal, pancettával és speckkel

Most pedig jöjjön egy vallomás: a Panna Cotta, az ebéd sztárfellépője, sajnos balesetet szenvedett. Minden olyan hirtelen történt, hogy felidézni is nehéz… Az egész egy kanállal kezdődött, amivel megpróbáltuk kiemelni a dobozkájából, de mielőtt a tányérra ért volna, elbizonytalanodott és remegő kis darabokban végezte. Egyszóval megörökítésre alkalmatlanná vált, de ettől még elmeséljük neked, milyen volt: tejszínes, puhán krémes, kellemesen édes, és rettentő finom. Igazi téli kedvenc fagyi helyett. A főtt tejszínkrémet erdei gyümölcs öntettel locsolták meg, ami tökéletes kiegészítője a kocsonyaszerűen mozgó kis toronynak. Próbáld ki egyszer, ha a tiramisuból már elég. Álljon itt emlékül egy gif, ehhez hasonló volt a miénk is, csak nem szív alakú:

Panna cotta

Akinek pedig még mindig nem elég a témából, itt egy videó Macaulay Culkinnal, a Pizza Underground alapítójával és a Reszkessetek, betörők! Kevinjével, amint elfogyaszt egy szeletet kedvcsinálónak:

Kedves Ínyenc! Ne felejtsd!

A NetPincérnél még mindig tart a 80 nap alatt a Föld körül játék. Már csak öt heted van minél több nemzet konyháját kipróbálni! Kéthetente értékes nyeremények várnak rád, a fődíj pedig egy egzotikus utazás lesz, úgyhogy tessék belehúzni. Részletekért kattints ide!

Arrivederci!
Petra

Ennél egy jó pizzát?

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Kosik Petra
A Foodography trió egyik tagja. K-pop és amerikai rock fan (éljen a '70-es évek!), tésztaimádó, Jane Austen olvasó és főzőműsor néző, aki imádja az apró cukiságokat és hisz abban, hogy desszertnek mindig van hely.

foodography    |    Facebook    |    Instagram

Hozzászólások

comments