Légfőzés: Szabó Győző csattanós választ adott a világ legrangosabb séfversenyére

Légfőzés: Szabó Győző csattanós választ adott a világ legrangosabb séfversenyére

Ugye már Te is gondoltál arra, milyen lenne Széll Tamás bőrébe bújni? Itt a megoldás! – Megszületett az új őrület, a légfőzés!
Május 11-én szintet lépett a magyar gasztronómia, hiszen a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás magyar sztárséf nyerte meg. A világ legrangosabb séfversenye minden ízében a csúcsgasztronómiáról szól, melynek szemlélete a verseny falain kívül is egyre szélesebb teret hódít, és lassan, de biztosan szivárog a top éttermek kulináris szentélyeiből a fakanálforgató földi halandók konyhái felé. Erre a jelenségre ad csattanós választ Szabó Győző, aki új egyperces kisfilmjében szemmel láthatóan Széll Tamás győzelmi babérjaira tör. Győző – aki a valóságban is sikeres étterem-tulajdonos – a videóban egy kissé fellengzős, vérprofi látszatát tűzön-vízen át fenntartó tévészakácsot alakít, aki egy általa egyszerűnek titulált, a gyakorlatban kivitelezhetetlen étel elkészítését mutatja be, a mi legnagyobb örömünkre.

A videót megnézve egy eddig ismeretlen főzési technika megszületésének is tanúja lehetsz. Győző ugyanis – arra való hivatkozással, hogy az étel közel 100 hozzávalója közül egyet sem tudott beszerezni – a szemünk láttára fedezi fel a légfőzést, mely kétségtelenül méltó társa lehet a minimál eszközigényű tevékenységek elit klubjában a léggitározásnak. Zenei húrokat pengető társához hasonlóan a légfőzés lényege is az, hogy az adott tevékenység végrehajtásához csak és kizárólag a saját testünket használjuk. Jelen esetben ez „pantomim mozdulatokkal” végrehajtott „professzionális gasztroimitációt” jelent, vagyis komplett ételek levegőben hadonászva történő elkészítést.
A NetPincér csapata készített egy grafikát is, mely a sushi légfőzéses elkészítésének mozdulatait mutatja be.

8 indok, amiért a légfőzés a legtökéletesebb főzési forma:

  • percek alatt elsajátítható
  • az ételeket lehetetlen elrontani
  • az alapanyagok mindig egyenletes minőségűek
  • a felhasznált eszközök élettartama korlátlan és mindig tökéletesen működnek
  • főzés előtt nem kell bevásárolnunk és semmilyen más előkészületet sem igényel
  • a leginkább költségkímélő főzési mód
  • az elkészült ételek kalóriatartalma minden esetben 0, így nem áll fenn az elhízás veszélye
  • a főzés végeztével nem kell elmosogatni
Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments