Mikor lesz a Palacsinta Nap 2016-ban? Minden, amit tudnod kell a húshagyó keddről

Mikor lesz a Palacsinta Nap 2016-ban? Minden, amit tudnod kell a húshagyó keddről

Hamarosan itt van a nemzetközi palacsinta evő nap! Olvasd el rövid cikkünket, hogy képbe kerülj, mi is ez…

Az egyetlen nap az évben, mikor tökéletesen elfogadható, ha kaját dobálsz a konyhában, már mindjárt itt van. A 2016-os Palacsinta Napig már csak 7 nap van hátra, de az emberek már most alig bírnak magukkal. Bespájzoltak csokikrémből, banánból, citromból és cukorból.24 órán keresztül, kezdő szakácsok készítik el tojásos, tejes, palacsintás finomságaikat a barátaik és a családjuk számára. Az idők során a szájról-szájra terjedés miatt, talán sokan nem is tudják, mi a lényege ennek az ünnepnek, de mi most összeszedtük a lényeget számodra.

Mikor van a palacsinta nap?

A 2016-os Palacsinta Nap február 9-én, kedden lesz, ami egyben a Húshagyókedd napja is a Keresztény vallásban.

Miért épp a palacsinták?

A palacsinták már szinte elválaszthatatlanok a húshagyókeddtől, hiszen tulajdonképpen egy minden-egyben fogás, ha valami zsírosat szeretnénk enni a Nagyböjt előtt.
A tojás, tej és cukor hagyományosan nem tartozik a böjt alatti étrendbe, így korábban megvetették.
Ha a tej és tojás nem lenne elég az élvezetek sorából, akkor egy nagy futószalagnyi feltét közül választhatsz, mivel eszed a palacsintádat.

Mi az a Húshagyókedd?

A Húshagyókedd a Hamvazószerda előtti nap. Mindig a Húsvéti ünnep időpontjától függ, hogy melyik napra esik. A palacsinta később jött a képbe, ahogy az emberek táplálóbb ételeket kezdtek el enni a 40 napos böjt előtt, például tojást, tejet vagy cukrot.

Miért épp a palacsinták?

A palacsinták már szinte elválaszthatatlanok a húshagyókeddtől, hiszen tulajdonképpen egy minden-egyben fogás, ha valami zsírosat szeretnénk enni a Nagyböjt előtt.
A tojás, tej és cukor hagyományosan nem tartozik a böjt alatti étrendhez, így korábban ezeket a hozzávalókat nem fogyasztották a Böjt során.
Ha a tej és tojás nem lenne elég az élvezetek sorából, akkor egy nagy futószalagnyi feltét közül választhatsz, mivel eszed a palacsintádat.

Melyik a legjobb recept?

Több-ezerféleképpen készíthetsz palacsintát.
Ott van az egyszerű liszt, tej, két tojásos verzió vagy a sokkal egzotikusabb vajas, juhar szirupos vagy pekándiós változat.
Tojásmentes, gluténmentes, vega vagy az alkoholos cointreau-féle?

De bárhogy is választasz, minden esetben szükséged lesz a következő kulcsösszetevőkre: (4 személyre):

  • 200 g liszt
  • 350-400ml tej vagy fél liter tej, esetleg víz a vékonyabb, könnyedebb palacsintáért
  • 2 nagy tojás enyhén felverve
  • 1 teáskanál olaj
  • egy csipetnyi só
  • és egy kevés olaj a sütéshez

A palacsinta nap keretein belül 2016.02.09. kedden a megjelölt éttermek étlapjáról 20%-os kedvezménnyel rendelhetsz palacsintát ebéded vagy vacsorád mellé a NetPincéren keresztül! Az ajánlat kizárólag 2016.02.09-én, a megjelölt budapesti éttermekben érvényes. A menün szereplő árak a kedvezményt már tartalmazzák! Az akció más kedvezménnyel nem összevonható. Az elérhető éttermek száma a szállítási cím függvényében változhat.

További részletek: www.netpincer.hu/palacsintanap

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments