Mit együnk, ha végre itt a nyár?

Mit együnk, ha végre itt a nyár?

A NetPincér mostantól foodpanda! Kövesd velünk az átváltozásunkat!

Süt a nap, dől be a meleg az ablakon és délelőtt szinte meg sem lehet maradni a forróságtól az utcákon. Úgyhogy nem csoda, hogy azokat a laktató ételeket, amiket ősszel és télen fogyasztunk most egy ideig félretesszük és inkább a könnyedebb, frissítőbb, lédús finomságok felé fordulunk. 

Élénkén él még a közvéleményben az a sztereotípia, hogy a nyári hőségben leginkább a fél fogunkra sem elég salátákon kell tengődni, mivel rengeteg zöldségnek és gyümölcsnek most van a szezonja. Persze ebbe van is némi igazság és a foodpanda (NetPincér) virtuális étlapján is felfedezhetsz isteni salátákat kínáló éttermeket, de azért nem vallana túlságosan változatos étrendre, ha mindig csak a salátákat tűznénk villahegyre.

Éppen ezért a nagy kérdés továbbra is adott: mit együnk, ha végre itt a nyár?

Nos, a jelszó legyen talán a finom, hiszen ezzel nem lőhetünk mellé. Mindenesetre azt azért minden elfogultságtól mentesen be kell látnunk, hogy a nyári napokon leginkább a könnyedebb fogásokat kívánjuk a nehéz, tartalmas ételek helyett. 

Olyanokat, mint amilyenek például az olasz gasztronómiára jellemző mesés tésztaköltemények, pizzahegyek és friss alapanyagok. Ha nem tévedünk nagyot, egy tenger gyümölcseivel alaposan meglocsolt, fehérborral némiképp megbolondított spagettinek nem sokan tudnánk ellenállni, ahogy a tökéletesen elkészített cabonara spagettinek, a négysajtos gnocchinak vagy a ropogósra sütött pizzának sem – szigorúan vékonyra gyúrt tésztával.

Persze amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a nyári meleg időben rengeteg folyadékot veszítünk, főleg akkor, ha a strandon intenzíven úszunk, játszunk, focizunk, tollasozunk. Vagy nagyokat kirándulunk a Börzsönyben, esetleg az egri várat vesszük majd be az augusztusi melegben. 

Azonban a fizikai aktivitásnak megvan a maga ára: még akkor is, ha nem érezzük, hogy izzadunk, a testünk igyekszik hűteni magát. Éppen ezért fontos, hogy nyáron a megszokottnál is többet igyunk, így például a tökéletesen elkészített limonádé is kiváló szomjoltó lehet. De ne ragadjunk le itt, inkább fogjunk egy kanalat a kezünkbe…

Talán meglepő számodra, talán nem, de a folyadékfogyasztás része lehet a leves is. Nem véletlen, hogy a magyar konyha nyári receptjei között rengeteg a hideg gyümölcsleves és természetesen a frissítő, hidegen is fogyasztható zöldséges krémleves. Mondjuk a magunk részéről, mi egy jó, olasz minestrone levest sem utasíthatnánk vissza. Lé- és vitamindús, laktató egytálétel! 

A nyári délutánok mellett se menjünk el szó nélkül

Délután 16-17 óra felé azért már néhány fokkal hűvösebbre fordul az idő, szóval visszatérhetnek az ínycsiklandó étlapra a kicsit tartalmasabb ételek is. Úgyhogy jöhetnek az amerikai gasztronómia remekei: a barbecue oldalas, a csirkeszárny és steakek minden mennyiségben. És persze a hamburgerről sem feledkezhetünk el.

Hogy a kalóriákat kicsit visszafogjuk, természetesen némi grillezett zöldséget is kérhetünk a fenséges húsparádé mellé, vagy magukat ingerlőn kellető édesburgonya hasábokkal is kiegészíthetjük ezt a finomságot. 

És ha már nyár: a hűsítő édességekről is ejtsünk néhány kényeztető szót! Végül is, mikor máskor lenne aktuálisabb a jégkrémhez írt örömóda, mint amikor odakint 35 fok van? Teljesen mindegy, hogy a klasszikus vanília-csoki változatot kedveled a leginkább, vagy egy különleges ízre, esetleg gyümölcsös-jeges finomságra vágysz, egy isteni jégkrém – főleg nyáron – mindenkinek jár!

Ne szenvedj nyáron se a tűzhely forróságától, inkább vesd bele magad a Dolce Vitába és hagyd, hogy a foodpanda (NetPincér) gondoskodjon a korgó hasadról. Dőlj hátra a kanapén vagy a medence partján és rendeld meg a foodpanda (NetPincér) weboldalán vagy mobilapplikációján a kiválasztott finomságot, aztán már csak annyi lesz a dolgod, hogy falatozz!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér 1999 óta gondoskodik az éhes emberek kiszolgálásáról, rendeléseket a NetPincér.hu weboldalon és applikációkon keresztül is le lehet adni. Az eredetileg magyar alapítású cég mára már a németországi központú nemzetközi anyacég, a Delivery Hero hálózat tagja, melynek leányvállalatai 40+ országban vannak jelen. A NetPincérhez csatlakozott 2018-ban a pizza.hu és ugyanebben az évben indítottuk el saját ételfutár szolgáltatásunkat is NetPincér GO néven. A NetPincér jelenleg 800+ településen érhető el hazánkban, a NetPincér GO szolgáltatási körét pedig az elmúlt napokban is bővítettük, így már 27 városban vagyunk jelen saját futárszolgáltatásunkkal. Rendelőink összesen több, mint 2500 partnertől választhatnánk már: legyen szó egy finom reggeliről, kiadós ebédről, egy kis pékáruról vagy akár a heti élelmiszerbevásárlásról. 2020. január 1-től a vállalat 100%-ban karbonsemlegessé vált, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy a NetPincér felületén keresztül alapítványok támogatására is lehetőség van. A NetPincér felületén jelenleg az alábbi szervezeteket lehet támogatni: Élelmiszerbank Egyesület / Közösségi Erdőkért Alapítvány / Magyar Ifjúsági Vöröskereszt / Mosoly Alapítvány / Ökológiai Művelődés Alapítvány / Vigyél Haza! Alapítvány

Hozzászólások

comments