Mit (t)esznek az egyetemisták a túlélésért?

Mit (t)esznek az egyetemisták a túlélésért?

Az egyetemisták élete sosem volt piskóta, ha a korlátok feszegetése került terítékre, de találékonyságuk a mindennapi kenyerük megteremtésében is kiemelkedő, hiszen az egyetemi évek túlélése folyamatos kihívások elé állítja őket. A kreatív life hack-ek (praktikák) mellett több startup is kollégiumokból származik, ahogy a mára komoly nemzetközi sikereket elért NetPincér is. Csapatunk most készített egy nosztalgikus összeállítást kedvenc koleszos trükkjeikből.

Egy egyetemi kollégium hamar megoldandó feladatok elé állítja frissen beköltözött lakóit. Elszakadva az otthon kényelmétől, és főleg az otthoni hűtő tartalmától, ott találjuk magunkat egy 8 m2-es szobában négy ággyal, egy mikróval, és három hozzánk hasonlóan kétségbeesett, rettenetes kalóriaigényű szobatárssal. A pizzarendelés remek ötletnek tűnhet, de ezt mégsem csinálhatja az ember napi háromszor, főleg, ha ezt heti kétszer engedi a büdzséje. Nézzük, mit tesz ilyenkor az éhes kollégista.

Ketchup, mustár, majonéz, és az általuk kínált végtelen lehetőségek

Ezek közül az egyik garantáltan ott lesz a kollégiumi hűtőben. Nem te vetted, és nem is a többiek. Alanyi jogon jár, alapkellék. Ha nem szeretnéd vajkrémre, májkrémre és egyéb prémium termékekre elkölteni a heti apanázsod jelentős részét, akkor hamar összebarátkozol majd a mustáros kenyér – kovászos uborka kombóval, de ugyanezt a receptet ketchuppal és majonézzel is meleg szívvel ajánljuk, fő a változatosság. Illetve nem fő, már kész is van.

A löncshús

Ezzel kapcsolatban sem kell korlátozni a fantáziád, a löncshús gyakorlatilag bármire jó. Szerencsés esetben hétfőn és kedden még kitart az otthonról hozott rántott hús ellátmány, persze erre nincs garancia. Ha te nem a rántott húsos típusú családból származol, megoldod házon belül. Mármint szobán belül. Ehhez nincs is másra szükséged, mint a panír alapanyagaira és egy friss, háztáji löncshús-konzervre. Meg persze olajra, de az olyan, mint a ketchup, ott van a szobában. Egyébként sült húsként is megállja a helyét, de az igazán bátrak magában is fogyaszthatják.

Tányér para

Közvetve ugyan, de ez is a kajálás problémájával függ össze. A tányér nem olyan, mint a ketchup, előfordul, hogy nincs belőle. Még ennél is rosszabb, ha van, akkor ugyanis el kell mosogatni. Azonban nincs ok az aggodalomra, ha van tortillád!

A tortilla eredetileg egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, majd kiszárított kukoricaszemekből készítettek évezredeken keresztül az azték kollégisták. Hogy mit tegyél bele? Bármit, ami eszedbe jut!

Babkonzerv haladóknak

Nehéz elrontani. Elvenni nem tudunk belőle, hozzáadni viszont bármit lehet. Nem lesz tőle feltétlenül jobb, de ha ismerjük az étel tulajdonságait, akkor rosszabb se. Virslivel egészen vállalható, kis hagymával összerottyantva izgalmasabb, mint magában, de ha vállalunk egy kis áldozatot, és összedobunk négyen egy darált húsra, akkor már hívhatjuk chili con carnénak, az meg mégis jobban hangzik, mint a babkonzerv.

Mi fér bele egy mikróba? V=A x B x C

Néha jól esik leülni egy közös vacsorára a szobatársakkal, de a programot máris beárnyékolja, hogy nem fér be két tányér egyszerre a mikróba. Viszont nem azért járunk egyetemre, hogy az ilyen állításokat elfogadjuk. A képlet egyszerű, négy mérnökből egy biztosan tudni fogja, bölcsészeknek pedig itt a megoldás: befér.

Sőt, ha ügyesek vagyunk, akkor még a zöld tea frissítő illatát sem fogja átvenni az útközben kihűlt pekingi kacsa.

“Állandóan túlmelegszik a laptop töltője”

Vannak problémák, amiket nem lehet megoldani. Ha már így van, akkor viszont használjuk a problémát egy másik megoldására. Egy hosszabb zh-ra való felkészülés alatt például pont felfrissíthetünk vele egy kiszáradt péksütit.

Felkészültebbek használhatnak négy töltőkábelt is az egyenletes hatás eléréséhez.

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments