Te sem iszol a hónapban? 5-5 alkohollal készült étel a Száraz Novemberre

Te sem iszol a hónapban? 5-5 alkohollal készült étel a Száraz Novemberre

Gondoltál már arra, mi lenne, ha egy hónapig nem vennél magadhoz semmilyen alkoholt? Itt a legjobb alkalom: a Száraz November, melyhez most ételeket is ajánlunk.

Biztosan sokan kaptatok az alkalmon, vagy csak hallottatok róla: a Száraz November elnevezésű kihívás lényege, hogy november hónapban teljes mértékben maradjunk szárazak, vagyis egy korty alkohol elfogyasztása nélkül éljük túl a hónapot. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők jobban ismerjék meg önmagukat és viszonyukat az alkoholhoz.

„Sörös, de eheted”- csülök

Barna sörben pácolt csülök – Forrás: nosalty.hu

A NetPincér csapata az ételek oldaláról közelíti meg a Száraz Novembert. Az akció kapcsán a Nosalty-val együttműködésben 10 alkoholtartalmú fogást gyűjtött össze. 5 olyat, amelyekből a főzés végére teljes mértékben elillan az alkoholtartalom, ezeket nyugodtan fogyaszthatjuk az önmegtartóztatás hetei alatt is, és 5 olyat, amelyek bizony még tálaláskor is tartalmazzák a bódító összetevőt.

Vörösboros ételek – ne tartóztasd magad, ezeket eheted!

Pásztor pite, ahogy Gréti készíti
Chorizós tészta
Sült céklás rizottó rukkolával és kecskesajttal
Rusztikus bolognai ragu recept

A Brit mintára létrejött Száraz November kampánya – mely a szigetországban már sok éve fut nagy sikerrel Sober October néven – nem arról szól, hogy soha többé ne igyunk alkoholt, hanem arról, hogy e rövid idő alatt legyen alkalmunk teljesen tisztán látni magunkat és viszonyunkat az alkoholhoz, mint örömforráshoz.

Sütés nélküli rumos süti – ez nem lesz jó!

Gesztenyés tiramisu – Forrás: nosalty.hu

A tapasztalatok alapján a totális alkoholkerülés első hete a leginkább embert próbáló, de a későbbiekben is bármikor adódhat olyan szituáció – találkozás barátokkal, házibuli vagy céges rendezvény – , amikor a csábítás erősebbnek bizonyul az akaraterőnél.

Ugyan alacsony az alkoholtartalmuk, de most nem ajánlatosak!

Tiramisu amarettóval
Steak borskéregben
Meggyes kókuszgolyó Gréti konyhájából
Sültmájas-pástétom

Sokaknak apró, de fontos segítséget jelenthet, ha olyan alkohollal készülő ételeket fogyaszthatnak, melyek tálaláskor már egyáltalán nem tartalmaznak alkoholt, így a belőlük való lakmározás sem számít a Száraz November játékszabályainak megszegésének. Ugyanakkor óvakodnunk kell az olyan fogásoktól, melyek fogyasztásra készen is tartalmaznak alkoholt. Ezeket a finomságokat tartogassuk inkább decemberre. Nézzétek meg cikkünkben az ételajánló blokkokat a két ételtípus szerint – készítsétek el most, vagy várjatok vele egy hónapig, mostantól ez a Ti döntésetek!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments