TOP 10 érdekesség a hamburgerről

TOP 10 érdekesség a hamburgerről

Az előzőekben a pizzáról tudhattál meg többet, most pedig a hamburger van “terítéken”, amely hasonlóan népszerű és szintén rengeteg érdekes tény kering róla világszerte. Íme a 10 legjobb:

  1. 2012-ben Black Bear Casino Resort-nál az amerikai Minnesota-ban állították be a világ legnagyobb hamburgerének rekordját. A hamburger 913 kg-ot nyomott és több mint 3 méter volt az átmérője.
  2. A hamburger neve a hamburgi steakekről kapta a nevét, amikor az Amerikába vándorló németek megmutatták a tengerentúliaknak azokat. Ennek rövidített változata a burger.
  3. A Glamburger nem tartozik a filléres fogások közé, sőt… Ezt a burgert 2014-ben alkották meg egy londoni étteremben. Többek között tartalmaz ehető arany leveleket, homárt és kaviárt, de találunk benne fekete szarvasgombát és kacsatojást is. Már csak az árát kell kifizetni, ami több mint fél millió forintnak felel meg.
  4. Nyilván te is észrevetted már, milyen ínycsiklandóan néznek ki a reklámokban a hamburgerek. Ez főként azért van, mert csak félig sütik meg őket, mielőtt lefotóznák.
  5. Az amerikaiak évente körülbelül 50 milliárd hamburgert fogyasztanak el. Egy átlag egyesült államokbeli lakos 3-szor eszik hamburgert egy héten.
  6. A hamburger egy sokkal frissebb találmány, mint gondolnád. Habár rengeteg történet kering az étel igazi eredetéről, a legvalószínűbbnek talán az a sztori tűnik, mi szerint New Haven-ben egy Louis Lassen nevezetű ember készítette el az ikonikus fogást. 1900-ben Lassen egy marhahúsos szendvicset csinált, így indítva el a legendás étel hagyományát.
  7. A fentebb említett Louis Lassen, a hamburger feltételezett feltalálójának későbbi üzletében szigorú szabályok alapján készítették a szendvicseket. Például az eredeti recept szerint a hamburgerek nem tartalmazhatnak ketchupot, majonézt és mustárt sem.
  8. Külön, a sajtburgernek is vannak eredettörténetei. Az egyik szerint Lionel Sternberger nevű szakács Pasadena-ban egy hajléktalan ember kérésére tett sajtot a hamburgerbe, akit ő látott el étellel. Ez annyira jó döntésnek bizonyult, hogy később az étlapra is felkerült.
  9. Az első világháború kitörésekor az amerikaiak szabadság szendvicsként hivatkoztak a hamburgerre, mivel elakarták törölni az étel német gyökereit.
  10. Már rengeteg dolog kapott hivatalos nemzetközi napot, de úgy tűnik, hogy a hamburgernek egy egész hónap jár, hiszen májusban tartják a Nemzetközi Hamburger Hónapot.
Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments