Tudomány hónapja a Csodák Palotájában

Tudomány hónapja a Csodák Palotájában

A 20 éves Csodák Palotája novemberben, a Tudomány hónapjában, különleges hangsúlyt fektet a tudomány még szélesebb körbe való eljuttatására, népszerűsítésére.
A Csodák Palotája mindkét helyszíne különleges programokkal készül, ezúttal nemcsak a négy fal között, hanem a városi nyüzsgést is bevonva, a tömegközlekedéssel utazókat is megszólítva.

Csopa Híd füzet-városismereti kalandozás a Csopa két helyszíne között

A Csopa mindkét helyszínén megajándékozzuk vendégeinket a Tudomány hónapjában a Csopa Híd füzettel, mely a Csodák Palotája két helyszínét összekötő vonalon kalauzolja végig az érdeklődőket, egy-egy kerület különleges tudományos vonatkozását kiemelve, azt fejtörőkkel színesítve. Aki megfejti a feladványokat, kedvezményesen látogathatja meg a Csodák Palotáját.

Játékos Tudomány Mozaik- feladványok a nyüzsgő hétköznapokban

A Csodák Palotája a tudományt e hónapban beleszövi a budai villamoshálózattal utazók életébe is. Október 26-tól november 30-ig 13 megálló a régi nevét megtartva, egy új fantázianevet is kap, melyekben az utazóközönség egy kicsit elidőzhet, hiszen a megállókban egy-egy fejtörő vár megfejtésre. A Déli pályaudvarnál lévő „Newton almáskertje” megállóban például a tudós munkásságáról érdeklődünk, a „Galaktikus küldetés”-nél az első Holdra lépés kerül fókuszba.
Óbuda és Újbuda között utazva egy hónap alatt mindenkinek lehetősége van az összes plakáttal találkozni, a kérdéseket megválaszolni, és a helyes válasz betűit összeolvasva a megoldást a Csodák Palotájának beküldeni, mellyel automatikusan kedvezményes belépést kapnak a játékban résztvevők, december 6-án pedig értékes nyereményeket sorsolunk ki a helyes választ beküldők között. Akik szívesen játszanak, de nem jártak az összes plakátnál, ezt a www.csopa.hu/mozaik oldalon is megtehetik.

Mini flashmobok a Játékos Tudomány Mozaik megállóiban

A Tudomány hónapjában minden héten egyszer a reggeli órákban egy-egy megálló életre kel, a plakát szereplői megelevenednek, és kis ajándékokkal várják a járókelőknek.
A mini flashmobok az alábbi megállókban és időpontokban lesznek:

  • November 7.- Déli pályaudvar: „Newton almáskertje” 7:00-9:00
  • November 14. – Etele út – Fehérvári út: „Születés csodája” 7:00-9:00
  • November 21.- Széll Kálmán tér : „Kémcsövek világa” 7:00-9:00
  • November 28.- Móricz Zsigmond körtér.: „Kísérletek birodalma” 7:00-9:00

Ingyenes programok a Tudomány hónapjában

A Csodák Palotája számos ingyenes programmal várja a Tudomány hónapjában az érdeklődőket.

  • November 2 – 30. – Csopa Playbar – Mars – Utunk a vörös bolygóra makettkiállítás
  • November 15. – Csopa Campona – Tudományos Csopa Café
  • November 15. – Csopa Playbar – Pedagógus klub nyílt nap
  • November 21. – Csopa Playbar- Tudáspresszó
  • November 17. – Csopa Playbar- Science Pub-

November 10-én, a Csopa Camponában megrendezésre kerül az Öveges nap is, ahol a tudós kedvenc kísérleteit mutatják be a Csodák Palotája előadói. Az idős korosztály számára pedig e hónapban is megrendezésre kerül a Csopa SzTK-Szenirok Tudományos Klubja november 29-én.

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments