A Föld gasztronómiai Rómája: New York

A Föld gasztronómiai Rómája: New York

Elsőre talán nem is gondolnánk, de New York rendkívül sokoldalú város, ami a gasztronómiát illeti. A különböző városrészeknek mind megvan a maga autentikus ízvilága, amely csak arra vár, hogy felfedezzük.
A New York-i emberek igencsak válogatósak, de nem a szó rossz értelmében. Városuk telis-tele van finomabbnál finomabb falatokkal, így mindenki megtalálhatja a maga kedvenc kávézóját, vendéglőjét, street food lelőhelyét, amelyhez aztán akár egy életen át is ragaszkodni fog. Ha szeretnétek néhány napot úgy eltölteni, ahogyan azt a helyiek teszik, programotok olyan lesz, akár egy gasztronómiai túra, hiszen jó eséllyel fantasztikus görög ételekbe botlotok majd, vagy a kínai városrészben, a híres China Town negyedben vesztek el a kifőzdék erdejében.

New Yorkban persze nemcsak az éhes, hanem a szomjas turista is lenyűgöző helyekre bukkanhat, különösen Brooklynban! Elég, ha csak megemlíteni a Brooklyn Brewery sörfőzdét vagy a Brooklyn Winery-t, amelyek több évtizedes történelemre tekintenek vissza. A szóban forgó sörfőzde ma már több mint 20 országba szállít, s természetesen nemcsak a külföldiek, de a helyiek kedvence is. A városban járva különböző szervezett túrák keretében bejárhatjátok a fenti ikonikus intézményeket, s persze kóstolót is kaphattok a legfinomabb nedűkből.

A már említett China Town is rengeteg izgalmat tartogat még a rutinos helyieknek is. A rengeteg kifőzde és karaoke bár között könnyen el lehet veszni, érdemes hát ide is szakavatott vezetővel érkezni, hogy a legjobb piacokon és a legjobb árusoktól vásárolhassunk. Sosem látott fűszerek és alapanyagok kerülnek itt elő, amelyek a kínai konyhát világhírűvé tették. Mennyei gombócokat és halételeket ehettek, sőt, akár főzőkurzusra is benevezhettek, ha szeretnétek otthon is autentikus módon elkészíteni a fogásokat. Az ázsiai konyha szerelmeseinek kötelező e látogatás, az egész városrészt belengi a semmi máshoz nem hasonlítható illat és hangulat; az ember valóban Kínában érezheti magát.

A hét utazási ajánlata az indulhatunk.hu jóvoltából:

Utazz 2016-ban New Yorkba, most 10,000 Ft előfoglalási kedvezménnyel!

További részletek itt!

New York az édesszájúak számára is különleges élményeket kínál, különösen az Upper West Side városrész, ami a Central Park nyugati oldalát jelenti. Mennyei csokoládé trüffel, amelyért New York-iak sokasága hajlandó kisebb zarándoklatot is tenni, fantasztikus sütemények és a város legjobb gelato cukrászdái is ezen a környéken találhatók. Ha gourmet rajongók vagytok, akkor számotokra az Upper West Side maga a paradicsom, hiszen az édességek mellett füstölt halat és más különleges ínyencségeket is találhatnak. Az Upper West Side-on sétálva kultúrtörténeti érdekességek is várnak rátok, itt található ugyanis a Dakota névre keresztelt lakóépület, amelyben mások mellett John Lennon is tengette New York-i mindennapjait. Az Upper West Side-on tett sétát este egy nagyszerű borozgatással tehetitek emlékezetessé.

Ha a Lower East Side felé veszitek az irányt, különböző népek konyháját ízlelhetitek meg fantasztikus minőségben és változatosságban. Nem véletlen, hogy sokan pusztán az ételekért járnak át ebbe a városrészbe, hiszen a kínai negyed mellett itt található a bevándorolt olaszok legnagyobb közössége is az elmaradhatatlan olasz éttermekkel, de a holland és a zsidó kultúra és gasztronómia remekei is felbukkannak a Lower East Side-on; egyebek mellett egy százéves pékséget is találhattok itt. E városrész kiváló példája annak, hogy különböző kultúrák és konyhák milyen nagyszerűen megférnek egymás mellett egy olyan gigantikus városban, mint New York.

New York gasztronómiai sokszínűségéről könyveket lehetne írni, e ponton azonban inkább azt javasoljuk, hogyha tehetitek, látogassatok el a Nagy Almába, s a városnézés során tervezzétek úgy útvonalatokat, hogy a fentebb említett fantasztikus helyek többségét mindenképpen érintse!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments