Amikor a mosoly jobban gyógyít bármilyen orvosságnál

Amikor a mosoly jobban gyógyít bármilyen orvosságnál

Időnként előfordul, hogy nem orvosokra és gyógyszerekre van szükség, hanem a mesék, a varázslat világára és a különböző művészetek nyújtotta örömre. Mert a gyermektestek már gyógyulásnak indultak, de a megtépázott lelkeknek még speciális törődésre van szüksége. Ebben segít a beteg gyerekeknek a Mosoly Alapítvány, ahol rájöttek: nemcsak a testnek, de a léleknek is táplálékra van szüksége. 

Te is biztosan találkoztál már olyan beteg gyerekekkel, akik szerencsére ráléptek már a gyógyulás útjára, a lelkük mégsem tudta még követni őket. Hiszen egy súlyos, akár halálos betegségből való felépülés, vagy más trauma – például egy komoly baleset – átélése során rengeteg lelki trauma halmozódott fel bennük.

Emiatt van ezeknek a gyerekeknek szükségük olyan programokra, amik visszacsalják a mosolyt az arcukra: mesés felolvasásokra, mókás játékokra és az alkotásra, hogy végre fel tudják dolgozni a betegségük alatt felgyűlt feszültséget és szorongást. Hogy kitartóan folytassák a harcot betegséggel szemben, majd a sikeres út végén, hosszas kórházi kezelések után vissza tudjanak illeszkedni a családjukba, az óvodába, az iskolába.

Ezért jött létre a Mosoly Alapítvány

Amely már több mint 20 éve veszi pártfogásba a megtépázott gyermeklelkeket, így ha a Mosoly Alapítvány virtuális étlapjáról rendelsz, hozzásegítheted a szervezetet a következő 20 év áldozatos munkájához is. A Mosoly-terápiák három fő terület köré csoportosulnak: a kórházi terápiákon az intézményben épp bent fekvő, súlyosan beteg – például valamilyen onkológiai vagy más életveszélyes, krónikus betegséggel küzdő – gyerekekkel foglalkoznak a szakemberek.

Ilyenkor a terápia célja az, hogy oldják a gyerekekben a félelmet, fel tudják dolgozni a betegség okozta traumákat, és lélekben megerősödve tudjanak nekivágni a testi-lelki gyógyulás folyamatának, a nem ritkán hosszú heteket, hónapokat igénylő kezeléseknek.

A hosszú távú terápiás csoportokban heti rendszerességgel találkoznak a kis betegekkel a segítők, és a gyermekpszichodráma, a meseterápia, a zeneterápia és a legkülönfélébb képzőművészeti terápiák segítségével, az alkotás jótékony folyamatával dolgozzák fel a résztvevő gyerekek egyéni problémáit. És ami szintén nagyon fontos, hogy ezeken a foglalkozásokon a kortárs közösségben is újra megtalálják a helyüket. 

Az alapítvány élményprogramjain viszont a gyógyulófélben lévő, vagy már meg is gyógyult gyerekek kapnak segítséget a rehabilitációhoz: olyan programokat biztosítanak számukra, amelyek visszavezetik őket a sport és az alkotás öröméhez, illetve ami segít nekik abban, hogy a betegségük után zökkenőmentesen vissza tudjanak illeszkedni a közösségbe. Ilyen élményprogram például az Ultrabalaton futóversenyen megrendezett Mosoly Váltó is, ami egyben az alapítvány legnagyobb adománygyűjtő eseménye is.

De neked nem kell várnod, hogy segíthess

A Mosoly Alapítvány virtuális étlapján ugyanis olyan finomságok szerepelnek, amikkel a foglalkozásokhoz szükséges rajzlapok, színező eszközök, jelmezek, kellékek, hangszerek beszerzéseit, illetve a zene- és művészetterápiás foglalkozások megrendezését támogathatod.

Dönts akár a Kőleves, a Hamuba sült pogácsa, az Egy tál dödölle, a Terülj, terülj asztalkám vagy a Jótett helyébe jót várj csomagok mellett, egy dologban biztos lehetsz: bármit rendelsz is az alapítvány NetPincéres virtuális étlapjáról, azzal a beteg gyerekek testi-lelki gyógyulásához járulsz hozzá. 

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér 1999 óta gondoskodik az éhes emberek kiszolgálásáról, rendeléseket a NetPincér.hu weboldalon és applikációkon keresztül is le lehet adni. Az eredetileg magyar alapítású cég mára már a németországi központú nemzetközi anyacég, a Delivery Hero hálózat tagja, melynek leányvállalatai 40+ országban vannak jelen. A NetPincérhez csatlakozott 2018-ban a pizza.hu és ugyanebben az évben indítottuk el saját ételfutár szolgáltatásunkat is NetPincér GO néven. A NetPincér jelenleg 800+ településen érhető el hazánkban, a NetPincér GO szolgáltatási körét pedig az elmúlt napokban is bővítettük, így már 27 városban vagyunk jelen saját futárszolgáltatásunkkal. Rendelőink összesen több, mint 2500 partnertől választhatnánk már: legyen szó egy finom reggeliről, kiadós ebédről, egy kis pékáruról vagy akár a heti élelmiszerbevásárlásról. 2020. január 1-től a vállalat 100%-ban karbonsemlegessé vált, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy a NetPincér felületén keresztül alapítványok támogatására is lehetőség van. A NetPincér felületén jelenleg az alábbi szervezeteket lehet támogatni: Élelmiszerbank Egyesület / Közösségi Erdőkért Alapítvány / Magyar Ifjúsági Vöröskereszt / Mosoly Alapítvány / Ökológiai Művelődés Alapítvány / Vigyél Haza! Alapítvány

Hozzászólások

comments