Éhező sztárok a vörös szőnyegen

Éhező sztárok a vörös szőnyegen

Utánajártunk, vajon miért várják annyira a sztárok az Oscar-díjátodót. A magyarázat, bár meglepő, mégis igen egyszerű. Az egész éves fogyókúrával járó koplalás, éhezés után végre elengedhetik magukat és következmények nélkül végigehetik Wolfgang Puck teljes menüjét!

Február 26-án kerül megrendezésre a 89. Oscar-díjátadó, ahol a menüt idén is Wolfgang Puck állítja össze, aki már 1985 óta az esemény hivatalos séfje.

Az idei eseményt a Los Angeles-i Dolby Theatre Ray Dolby báltermében rendezik. A tavaly díjat nyert Saul fia után idén is van miért izgulnunk, ugyanis Deák Kristóf Mindenki című filmje bekerült az 5 legjobb élőszereplős rövidfilm közé.

Na de mit fognak enni a bálon a díjátadót végig izguló vendégek?

Jól tudjuk, hogy a sztárok szinte nem is esznek. Ha véletlenül mégis, akkor azt egy-egy szerep kedvéért teszik. Ennek legfőbb oka, hogy az Oscar-díjátadóra készülnek. Ott ugyanis olyan ruhakölteményekbe kell bújniuk, amiket pusztán a tervezés szeretetéért kreáltak, nem azért, hogy kényelmesek legyenek, vagy beleférjen egy átlagember. Szóval egy-egy ilyen műalkotásban kell feszengeniük egész este, és ha nem szeretnének úgy kinézni, mint egy karibi manátusz (“tengeri tehén”) – ami a maga nemében egy pompás állat, de ez csak azért van, mert nem várunk tőle mást – akkor bizony diétázniuk kell.

Ők pedig nem okozhatnak csalódást rajongóiknak, tehát koplalnak. Viszont a hónapokon át tartó éhínség és az ezt követő 3 órás ceremónia végére rettenetesen megéheznek. Wolfgang Puck pedig nagyon régóta azon dolgozik, hogy a sztárok éves tápanyagbevitelét egyetlen estébe sűrítse, méghozzá nem is akárhogy! A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola is szerepel az alapanyagok között. A közönség megkóstolhatja Puck hagyományos ajánlatait, de a séf minden évben készül újdonságokkal is. Idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó falafel és tárógyökér taco is lesz garnélával és mangóval.

“Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja” – ígérte Puck.

Több irányba is elindulhat az, aki desszert szintjének egekbe emelésén mesterkedik. Ha élve kijutnak a csokoládé büféből, akkor lávatorta és vörösbársony gofri várja a bonbonnal és nyalókával töltött sztárokat. Pattogjanak azok a fránya gombok a designer ruhákról!

Mit sem ér a jóllakottság, ha az ember józan – tartja a régi Hollywood-i közmondás -, ezért a szerény italkínálatot a mennyiséggel kompenzálják. Az egész éves koplalás alatt kialakult alkohol hiányt is pótolhatják az este folyamán. Úszkálhatnak whiskey koktélban, finom pezsgőkkel koccinthatnak, és végigkóstolhatják Francis Ford Coppola borászatának remekeit.

Nem kell izgulnunk tehát, hogy az idei Oscar-díjátadó fényűzés és pompa nélkül veszik majd feledésbe. Az eseményhez méltó varázslatos környezetben élvezhetik majd a sztárok Puck több mint 35 fogásból álló menüjét.

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
NetPincér.hu
A NetPincér már 1999 óta segít az éhes embereknek azzal, hogy egy helyre gyűjti a különböző éttermek étlapját. A Kedves Ínyenc blogot a NetPincér azért indította el, hogy segítsen választani az elérhető több mint 1500 étterem kínálatából.

Hozzászólások

comments